Sinds 1986 heeft Sjek Floor naast de slagerij ook een eigen boerderij in Eerbeek, waar de varkens worden gehouden. Dit houdt de aanvoerlijn kort, bevordert de kwaliteit en zo kunnen we de prijs redelijk houden. Daarnaast kunnen wij zelf letten op de diervriendelijkheid en de leefomgeving van de varkens.
Regelmatig nodigt Sjek Floor geïnteresseerden uit op zijn boerderij in Eerbeek. Houd de datum voor de open dag in de gaten!
Richtlijnen van het vlees bij Sjek Floor
De varkens zijn gehuisvest in ruime stallen met dik stro, en worden gevoerd met speciaal scharrelvarkensvoer, wat betekent dat er geen antibiotica en zware metalen in zitten.
De koeien die wij slachten zijn 3 tot 4 jaar oud. Zij hebben een aantal seizoenen in de wei gelopen.
De kalveren die we slachten hebben de hele zomer bij de koe gelopen.
De kippen betrekken we van Volwaard.
Al ons lamsvlees is vers en komt uit Nieuw-Zeeland of van Texel, waar meer bewegingsruimte voor de lammeren is dan waar dan ook.
Het merendeel van onze vleeswaren en worsten maken we zelf volgens oud recept zonder kleursof en met natuurlijke smaakstoffen. Daarnaast wordt er geïmporteerd uit Italië, Spanje, Portugal en Hongarije.