In 1979 opende Sjek Floor een slagerij in Nijmegen. Het was een van de eerste slagerijen die scharrelvlees verkocht. In 1986 kocht Sjek Floor een boerderij en ging zelf varkens houden. De ruime hokken bieden de varkens bewegingsvrijheid, daglicht en beschutting. Het vlees van de eigen varkens wordt in de Nijmeegse slagerij verkocht.

Download hier de uitgebreide folder over Cerdo Ibérico

 

Het Spaanse Cerdo Ibérico-varken

In 2007 ontdekte Sjek Floor de hammen van het Spaanse Cerdo Ibérico-varken. Hij besloot deze varkens ook in Nederland te gaan houden. Dit had echter heel wat voeten in aarde. Voor de Spanjaarden is het zwarte varken cultureel erfgoed. Zij willen dit niet zomaar delen met de wereld. Uiteindelijk vond Sjek Floor de Salamancaanse topfokker Javier Santamartina bereid een aantal varkens te leveren. Sindsdien verkoopt hij Ibérico-vlees en -ham en fokt hij exclusief Nederlandse Ibérico-biggen.

Bijzondere kwaliteit varkensvlees

Vlees van Ibérico verschilt duidelijk van vlees van normale varkens. In de eerste plaats komt dit door de voeding die voor een groot deel uit eikeltjes bestaat. Daarnaast is lichaamsbeweging belangrijk. Hierdoor bouwt het varken op een natuurlijke manier een speklaag op, die uiteindelijk de pure smaak aan het vlees geeft.

Het verse Ibérico-vlees komt van de varkens van de boerderij van Sjek Floor in Eerbeek. Daarnaast importeert hij de beroemde Pata Negra-ham rechtstreeks uit Spanje. De ham die Sjek Floor verkoopt is de recebo-ham. Deze komt van varkens die gevoed zijn met eikeltjes en graan.

Proef Cerdo Ibérico zelf

Wilt u de bijzondere smaak van het Cerdo Ibérico-vlees zelf ervaren? Kom langs in de slagerij in Nijmegen om het vlees tegen zeer aantrekkelijke prijzen te kopen. Ook kunt u het vlees ingevroren via de webwinkel bestellen. Heerlijk vlees door de brievenbus!