In het voorjaar zijn 20 Spaanse biggetjes geboren, deze biggetjes wegen op dit moment ongeveer 40 kilo en worden nu in de veehandel schrammen genoemd. Ik heb er nu drie geslacht, en zal er de komende weken iedere week eentje slachten.
Van deze Spaanse varkens maken we porchetta, varkensrack, schouder met been en gebraad. Omdat wij deze varkens op een laag gewicht slachten zijn ze nog niet zo vet, waardoor ze heerlijk kunnen dienen voor een recept van porchetta. Janneke Vreugdenhil heeft namelijk een heerlijk recept waarmee wij porchetta gemaakt hebben.
Om u enig idee te geven welke prijzen wij hanteren (zie foto’s hieronder):
Porchetta/kg 9,98
Varkensrack/kg: 9,98
Varkensschouder met been/kg: 4,98
Varkensgebraad/kg: 9,98
Een half varken naar de wensen van de klant klaargemaakt, eventueel ook gevacuumeerd en/of gepekeld: 4,00/kg
Food to order is ons nieuwe motto, dat betekent dat u ofwel via internet ofwel in de winkel het vlees bestelt. Het vlees kan door u worden opgehaald, op de door u gewenste dag.
Foto’s van de Spaanse vleeswaren: